Rätt material som gör underverk för ditt badrum!

28 februari 2023 Veronica Jansson

editorial

Den svåraste delen av att göra sitt badrum själv är själva grunden, såsom alla viktiga ytskikt. Det kräver viss erfarenhet för att göras korrekt. Välj kvalitetsprodukter från pålitliga leverantörer för att se till att ditt badrum får en professionell finish, att det håller så länge som möjligt, och motstår fuktskador som kan leda till mögelskador. Viktigt att kolla upp vad försäkringsskyddet kräver ifall det skulle ske en framtida skada.

Börja med att installera väggskivorna och sedan är det dags för kakelplattorna. Alternativt till kakel så finns andra spännande material som sten, cement, eller mosaik. Installera dina armaturer som diskbänkar, toaletter, duschar och badkar samt alla andra tillbehör som du vill ha i din badrum.

Högpresterande badrumsmaterial som blivit både trendigt och populärt

Badrummets kung är microcement, även känt som micro-mortar eller tunn cement. Materialet ger oöverträffade vattentäta egenskaper och kan appliceras på både väggar och golv. Det är ett otroligt mångsidigt material på grund av dess förmåga att skapa sömlösa mönster utan linjer. Ett utmärkt val för att skapa ett elegant och modernt utseende i alla badrum.

microcement badrum

Förutom det estetiska utseendet har mikrocement badrum en enastående hållbarhet. Det är fläckbeständigt och extremt motståndskraftigt mot kemiska rengöringsmedel, samt mot sprickor och flisor. Det tål höga temperaturer och fuktighetsnivåer utan att skadas. Idealiskt för områden med hög belastning, där det troligtvis blir mycket spill och kladd.

Installationen är enkel och kostnadseffektiv. Den kräver minimala förberedelser, vilket gör den till ett idealiskt val för både nybyggnationer och renoveringar. Materialet finns i ett brett utbud av färger och texturer, vilket gör att husägare kan anpassa sina badrum till sina exakta önskemål.

På det hela taget har microcement badrum blivit ett alltmer populärt val för badrum på grund av dess eleganta utseende och otroliga hållbarhet. Med rätt förberedelser och installation kan det ge ett fantastiskt utseende som håller i många år framöver.